Cara Louwman Kunstwerken

Cara Louwman (Amersfoort, 1967) is een autonome fotograaf, gespecialiseerd in het maken van foto´s die een verhaal vertellen. Geïnspireerd door haar persoonlijke herinneringen en beïnvloed door verschillende culturen, gebruikt ze fotografie als middel om een idee te regisseren. Cara´s foto’s worden gekenmerkt door het toepassen van meerdere lagen. Ze creëert beelden die anders zijn dan wat er voor de lens gebeurd. Hiermee laat ze de kijker een andere wereld zien: grenzeloos en verweven.

Terugkerend thema is MOOD. Het uitbeelden van gemoedstoestanden. In haar hoofd worden haar eigen gemoedstoestanden vaak uitgebeeld door plekken of gebouwen waar ze is geweest. Deze manier van denken heeft ze gevisualiseerd door middel van een serie fotocollages. In de fotocollages wil ze de complexiteit (en eenvoud) van stemmingen zichzelf laten presenteren. Ze wil het aan de gevoelens van de kijker overlaten welke gemoedstoestand ze in een bepaalde foto zien.

Cara´s fotocollages hebben meerdere prijzen gewonnen, waaronder PX3 Prix de la Photographie Paris (2e plaats) en de International Photography Award (eervolle vermelding). Verder zijn haar foto’s tentoongesteld in Museum de Fundatie (mei-augustus 2017), Graduation Show Amsterdam (oktober 2017) en Kamp Amersfoort (doorlopend vanaf april 2015).

In juli 2017 heeft Cara de studie Photographic Design aan de Fotovakschool in Apeldoorn afgerond.